Ykkösryhmä, kovat impro tekijät

Tekijät

Nina Erjossaari

NINA ERJOSSAARI, Neiti Ö

Lauluntekijä, sanoittaja, ohjaaja, dramaturgi, näyttelijä FIA, Leiri-Ykkönen 

Nina Erjossaari eli Neiti Ö on kaarinalainen lauluntekijä, teatteriohjaaja, dramaturgi ja näyttelijä. Neiti Ö sanoittaa ja tekee biisejä artisteille ja näytelmiin. Hän on dramatisoinut ja ohjannut rock- ja musanäytelmiä, jotka ovat vierailleet mm. Tampereen Teatterikesässä, Q-teatterissa, Linnateatterissa, Turun Kaupunginteatterissa. Hän on ollut näyttelijänä mm. Ahaa-teatterissa, Kotkan kaupunginteatterissa, Vartiovuoren kesäteatterssa. Hän on tehnyt myös elokuvatöitä. Neiti Öön dramatisointeja toteutetaan vuosittain Suomen teattereissa, mm. Häräntappoase, Akvaariorakkautta, Keinulauta ja Puluboi hittinäytelmä. 

Mister Beanin suomalaiseksi tyttöystäväksi tituleerattu, ikuinen maailmanparantaja on perustanut Ykkösryhmän, Kaarinan Nuorisoteatterin, TeatteriSusin sekä Torstai on lauluja täynnä biisintekijäillat. Nina on Vuolahden leirialueella toteutettavan jokavuotisen teatteri- ja biisileiriperinteen alullepanija ja promoottori. Ninan unelma on maailmanrauha ja koti merenrantakalliolla. Neiti Öön voit bongata musaimproesityksistä Ykkösralli ja Pikku J tai Laulusaaren Laululahja- ja Neiti Ö keikoilta. Tutustu www.laulusaari.fi

Karoliina Niskanen Rap artisti

KAROLIINA NISKANEN

näyttelijä FIA, rap-artisti, rap-lyyriikko, ohjaaja 
Leiri-Ykkönen

Karoliina Niskanen on Helsingissä majaileva näyttelijä (FIA), ohjaaja, hippiäinen sekä rap-artisti. Hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi. 

Karoliina on näytellyt esim Kansallisteatterissa ja Turun Kaupunginteatterilla, tehnyt useita radiotöitä, valmistanut kiertue-esityksen nuorisokoteihin ja ohjannut sekä opettanut teatteria.

Karoliina on vakiokalustoa Ykkösryhmän teatterileireillä jo yli kymmenen vuoden ajalta ja Sydämeltään ikuinen kaarinalainen runotyttö unelmoi merestä, kodista sekä pitkästä yhteisestä taipaleesta perheensä kanssa.

Valtteri Lipasti

VALTTERI LIPASTI

lauluntekijä, muusikko, kuvataiteilija, näyttelijä
Leiri-Ykkönen 

Valtteri Lipasti on säveltäjä, musiikintekijä, joka tekee musiikkia isolla siveltimellä, lauluista teatterimusiikkiin. Musiikkia mm. Turun Vartiovuoten kesäteatteriin: Aarresaari 2015, Rölli 2017 ja Robin Hood 2019.   
      Valtteri sävelsi ja sovitti biisit Ykkösryhmän kantaesitykseen Puluboi 2013 ja näytteli maailman ensimmäisenä Puluboin rakastettavan taiteilija-isän roolin. Valtterin läsnäolevaa osaamista ja eläytymiskykyä voit nähdä mm. Ykkösryhmän Ykkösralli- ja Pikku J lennokkaissa musaimproesityksissä. 

Valtteri on myös Ykkösryhmän biisileirien ja -pajojen ydintä. Valtsun unelma on "Elää hyvä elämä."

Mc Kajo

KALLE NISKANEN, Mc Kajo

rap-artisti, impronäyttelijä, rap-lyyrikko
Freestyle-rap Suomenmestari 2009, 2011, 2015
Leiri-Ykkönen 

Kalle Niskanen on tällä hetkellä Kokkolassa asuva Kaarinan kansalainen, paremmin tunnettu nimellä MC Kajo. Kajo on rapin kolminkertainen suomenmestari sekä suomi-freestyle -ja battlerapin pioneeri. Kajo on ohjannut useita rap-työpajoja ympäri Suomen ja keikkailee aktiivisesti mikki kourassa.
Kallelta löytyy myös teatteritaustaa ; pitkä ura Kaarinan Nuorisoteatterissa sekä Ykkösryhmän riveissä. Kalle on ollut mukana Ykkösen teatterileireillä teini-ikäisestä lähtien, nykyään opettajana toimien. Kajo, tuo ikuinen kapinamielinen runosetä unelmoi räppäämisestä, räppäämisestä , räppäämisestä... sekä vallankumouksesta.

PETRI HAAPASALO

PETRI HAAPASALO, Vierailija

elämäntapa-pianisti, muusikko, säveltäjä, tuottaja

Petri Haapasalo on Kaarinan omia poikia, nykyisin Paraisilla asuva pianisti, muusikko, säveltäjä, laulaja ja PIANOWAR-artist. Hän on toiminut ammattimuusikkona 25 vuotta. Petri aloitti muusikkouransa Anna Hanskin bändissä 90-luvun alussa. Haapasalo on tehnyt teatterimusiikkia, studiotöitä, useita keikkoja muusikkona sekä kymmeniä tv-esiintymisiä, kuten Iskelmäfinlandian suorat tv-lähetykset. Yhteistyötä Petri on tehnyt mm Arja Korisevan, Kari Tapion, Tapani Kansan, Paula Koivuniemen sekä Kirkan kanssa. 

Nykyään Petri keskittyy keikkailun lisäksi sävellys- ja sanoitustyöhön sekä studiotyöhön.
Petrin voit bongata Ykkösryhmän musaimproesityksistä Ykkösralli ja Pikku J. 

SAMPPI HIRVIKANGAS, S-Molli

rap-artisti, rap-lyyrikko, break-tanssija, Leiri-Ykkönen

Sam-Peter Hirvinakangas on turkulainen teatterintekijä ja rap-artisti. Samppi eli S-molli on ollut mukana useissa Kaarinan Nuorisoteatterin esityksissä, viimeisimpänä Lintuhäkki.
     Samppi on ollut mukana Ykkösryhmän teatterileireillä teini-ikäisestä lähtien, nykyään opettajana toimien. Samppi keikkailee Ykkösryhmän biisi-impron parissa. Hän on ollut mukana myös elokuvaproduktioissa, kuten Hymyilevä mies.  Samppi on intohimoinen breakdancen harrastaja, joka myös opettaa tanssia. Lisäksi hän on vetänyt useita rap-työpajoja lapsille ja nuorille yhdessä MC Kajon kanssa. S-molli tekee aktiivisesti musiikkia ja julkaisee soolomateriaaliaan.  Sampin unelma on olla maximaalinen minä ja jättää maailmaan enemmän hyvää, kuin pahaa.

Anitra Bohman-Penttinen

ANITRA BOHMAN-PENTTINEN

ohjaaja, näyttelijä, äänivalmentaja
Leiri-Ykkönen

Anitra Bohman on tällä hetkellä Berliinissä vaikuttava teatterin supernainen. Hän on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi, ja taskusta löytyy myös klassisen laulun tutkinto.
Anitra on mm. näytellyt pääroolin Riihimäen kaupunginteatterissa, toiminut musiikkiteatterilinjan pääopettajana Varsinais-Suomen Kansanopistossa, ohjannut useilla teatterileireillä ja -kursseilla sekä perustanut oman teatterin. Anitra elää unelmaansa tässä ja nyt ; hän pyörittää omaa teatteria Berliinissä. Kesäisin tämän viisaan berliinittären kone laskeutuu Vuolahden metsiin teatterileirille lasten ja nuorten iloksi. Tutustu lisää www.innovationart.de

ANTTI AINOLA

ANTTI AINOLA

Antti Ainola on paljasjalkainen turkulainen, musisoiva teatterintekijä ja tuleva teatteri-ilmaisun ohjaaja. Antin voit bongata Ykkösryhmän musaimproteatteri esityksistä Ykkösralli ja Pikku J. 

Antin olet saattanut tavata aiemmin näyttelemässä tai musisoimassa esimerkiksi Turun ylioppilasteatterissa tai Kaarinan Nuorisoteatterissa. Improteatterin parissa Antti voi olla koskettimien takana tai kitaran varressa tai näyttelijänä ilman soitinta. 

Antti tykkää siitä, että teatteriesitys soi hyvin.

TARJA HEMMINKI

Näyttelijä FIA, Ohjaaja, Kouluttaja

Tarja Hemminki on luotto teatterinmoniosaaja. Kiertueteatteri roudauksineen on Tarjalle tuttua kauraa. Hän on tehnyt kiertuetöitä mm. Turun Uusi Teatterissa ja Linnateatterissa.

Kuorolaulu ja stemmat ovat myös Tarjan heiniä. Tarja on tehnyt opetustöitä musiikkiteatterin parissa mm. Varsinais-Suomen kansanopistolla. Hän on myös vetänyt erityisryhmiä.

Tarja teki Ykkösryhmän Puluboi -kantaesityksessä Ponin roolin. 
Kun Tarja on mestoilla, 
voidaan todeta:  Tarja Hemminki - nou hämminki!

Jyri Träskelin

JYRI TRÄSKELIN

improteatterintekijä, muusikko

Jyri Träskelin on pitkän linjan muusikko ja improteatteriaktiivi. Tämä monissa liemissä keitetty herra on tuttu näky niin ammattilais- kuin harrastajateattereidenkin lavoilta. Käsissään hänellä pysyvät useat eri instrumentit, mutta omimmillaan hän on, kun pääsee pianon takaa liidaamaan biisi-improteatteri esitystä.   Jyri on toiminut kapellimestarina useissa nuorten teatterintekijöiden musikaaleissa mm. Puolalanmäen musiikkilukiolla, Turun Ylioppilasteatterilla sekä Kaarinan Nuorisoteatterilla.

Jyrin ihan ultimate unelma olisi työskennellä täyspäiväisesti teatterikapellimestarina aivan toudella ison ja monipuolisen orkesterin kanssa.

MARKKU TUULENKARI

Näyttelijä, Ohjaaja, Stunt 

Markku Tuulenkari tuo metsien mies ja kaupunkien valloittaja on fyysinen kaveri, keskiaikaguru, ja stunttimiehien stunttimies.

Markku on ohjannut, kouluttanut, tehnyt taistelukohtauksia ja stuntteja, opettanut tappeluita ja akrobatiaa.

Markku on toiminut Ykkösryhmän leireillä akrobatia- ja teatteriliikunta- kouluttajana. Markku teki maailman ensimmäisen hulvattoman Puluboin roolin näyttämölle maailman ensimmäisessä kantaesityksessä Ykkösryhmän hittinäytelmässä Puluboi. 

JAANA MÄKINEN

lauluntekijä-laulaja, musiikkiterapeutti, muusikko

Jaana on meidän Keski-Suomen Ykkönen. Jaanan voit bongata mm. Kaarinassa biisileirien inspiraattorina. Hän on opettanut Ykkösryhmän leireillä biisintekoa nuorille.

Jaana on lauluntekijä, koska rakastaa möyriä ajatus- ja sävelkiehkuroissa.
Jaana on musiikkiterapeutti, ja aina kiinnostunut ihmisen mahdollisuuksista muuttaa itseään ja arkeaan musiikin kautta.

Jaanan mielestä musiikin yksi hieno käyttötarkoitus on se, miten tunteisiin ja muistoihin voi palata musiikin kautta aina uudestaan. 

Jaanalle kaikessa työssä tärkeintä on kuulla ihminen omana itsenään.
Jaanan oma unelma on koti metsän keskellä täynnä kauniita lauluja.

Minna Tuomarmäki

MINNA TUOMARMÄKI

nuoriso-ohjaaja, teatteriopiskelija, Leiri-Ykkönen

Minna Tuomarmäki on kaarinalainen nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja sekä teatterintekijä. Hän on opiskellut teatteria Varsinais-Suomen kansanopiston musiikkiteatterilinjalla. Minna on ohjannut teatteri-ilmaisun kursseja ja -leirejä, vetänyt harrastusryhmiä kaiken ikäisille, myös erityisryhmille, ja ohjannut muutamia kiertäviä musiikkinäytelmiä. 

Minna on myös Eläinteatteri Elmerin aktiivijäsen ja Kehitysvammaisten taitotupa ry: n perustaja. Minna on Ykkösryhmän teatterileirien tukipilareita, hän huolehtii nuorista, ohjaa toimintaa ja säteilee aurinkoa!  Minna unelmoi siitä, että kaikki uskaltaisivat kulkea kohti omia unelmiaan.

MARI ROKKA

Lasten- ja nuorten ohjaaja
Leiri-Ykkönen

Mari Rokka on alunperin Kaarinasta kotoisin oleva, nykyään maalaistunut maskulainen. Mari on käynyt Kaarinan lukion musiikin- ja ilmaisun linjan vuonna 2007 ja samoihin aikoihin hypännyt Ykkösryhmän remmiin leiriohjaajaksi sekä toiminut hallituksen eri tehtävissä. Mari on teatterileirien hyvä haltija, vastuullinen leiriaikuinen. Teatteri on Marille intohimo ja hän nauttii siitä tällä hetkellä lähinnä vapaa-ajallaan Ykkösryhmän jäsenenä. Hän haaveilee näyttelijän rooleista ja biisi-impoteatterin tekemisestä.  Marin unelma on tässä ja nyt, nauttia jokaisesta päivästä. Erityisesti hän toivoo ihmisten kuuntelevan enemmän omaa mieltä ja kehoa.

SAIJA OJANSUU

Saija Ojansuu on maalaistyttö, taiteentekijä-maailmanparantaja Ruskolta. Hän valmistuu pian yhteisöpedagokiksi HUMAK:ista. Takataskusta löytyy Juhana Herttuan lukion ilmaisutaitolinjan opinnot ja lastenohjaajan opinnot. Saijalla on työkokemusta nuoriso-ohjaajana sekä leirikoordinaattorina useissa  nuorisoprojekteissa. Luonnon kunnioittaminen ja nuorten auttaminen ovat Saijalle tärkeitä arvoja. 

Saija teki Ykkösryhmässä työharjoittelun toimien pajojen ja leirien sekä tiedottamisen parissa.
Saijan unelma on löytää maan päältä oma polku ja intohimo taiteen tavoin. Polku, josta on on iloa muillekin.

TINA SALMINEN

Tina Salminen on turkulainen laulaja ja kulttuurituottaja. Tina handlaa useamman genren ja rakastaa haastavia suuria balladeja, jazzia ja poppia sekä broadway-musikaalien biisejä. Hän on esiintyvien taiteiden moniosaaja ja on esiintynyt myös mm tulitaiteilijana ja hän esiintyy säännöllisesti cosplay-artistina synttäriprinsessojen roolissa. Hän vetää myös murhamysteerejä ryhmille ja touhuaa markkinoinnin ja sisällöntuotannon parissa, ohjaa Avainteatteria sekä tuottaa parhaillaan erästä coolia lastennäytelmää... ;) Tinan saattaa nähdä esim. Ykkösrallin keikoilla.


Ykkösryhmässä on tämän lisäksi rivijäseniä ja prokkiskohtaisesti mukana on myös muita teatterin- ja musiikin ammattilaisia sekä tuotantotiimiä. 

Leiri-Ykköset vetävät Ykkösryhmän legendaarisia teatteri- ja biisileirejä.
He tarjoavat loisto koulutussisältöjä nuorille, lapsille ja aikuisille. Harrastajille ja ammattilaisille.