Ykkösryhmä biisileiri ja teatterileiri 2018

Ykkösryhmän kesäkausi ja Kuusiston Linnanrauniot Live 2018

Julkaisuvapaa Mediatiedoite 5/2018

 

Ykkösryhmä starttaa tänä kesänä jokavuotisen Kuusiston Linnanrauniot Live -kesätapahtumien sarjan Kuusiston Linnanraunioilla. 

Yhteistyö Metsähallituksen kanssa on ollut alusta asti luonnikasta ja inspiroivaa, toteaa tapahtuman promoottori, ohjaaja-näyttelijä ja lauluntekijä Neiti Ö Nina Erjossaari.

 

“Kuusiston Linnanrauniot Live” (KLL) tulee sisältämään Ykkösryhmän ammattiteatterintekijöiden ja -lauluntekijöiden ydinosaamista eli musiikki-kesäteatterinäytelmän, päiväleirejä, työpajoja ja koulutuksia nuorille, lapsille ja aikuisille sekä Kuusiston linnanraunioilla että Vuolahden leirialueella. KLL sisältää myös musiikkitapahtumia, mm. Muinaistulien Yö Kuusiston Linnanraunioilla. Vuolahden leirialueella toteutetaan joka kesä legendaarista teatteri- ja biisileiri -perinnettä: pysyvää hyvää.

Elokuun toisella viikolla on supersuosittu Teatteri- ja biisileiri nuorille. Elokuun ensimmäisellä viikolla toteutuvat myös pitkään toivotut Musateatteri-päiväleiri lapsille ja Esiintymiskoulutukset aikuisille. 

 

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla lähdetään Biisileiri-pyöräretkelle saaristoon Kaarinasta, Kuusiston Linnanraunioiden kautta Saariston rengastietä pitkin Kökareen asti. Tämä ensimmäinen ja maailman ainut biisileiri-pyöräretki ja uniikki elämys lauluntekijöille ja biisinteosta unelmoiville toteutetaan yhteistyössä Laulusaaren kanssa.

 

Kesäkiertueella nähdään “Ykkösralli“  ja “Pikku J” 

Hulvattomat esitykset “Ykkösralli“  ja “Pikku J sisältävät musiikkia ja improteatteria. 
“Improteatteri on aina freesiä ja selvästi nousussa taas kerran - ja vielä kun meidän esityksissämme on aina mukana laulunteko ja musiikki, päästään mukavasti lähelle omaa ja katsojien sydäntä. Musa-improteatterin vapauttava sanoma ja läsnäoleva vuorovaikutus ja kannustava fiilis koskettavat aikuisia ja lapsia. Yleisö suorastaan ulvoo keikoilla; parhaimmillaan he tömistävät jaloillaan lattiaa: “ei saa lopettaa, ei saa lopettaa, ei saa lopettaa... Loistavinta on, kun ihmiset kokevat, että kyseinen esitys ja hetkenbiisi ovat omistettu juuri hänelle. Toisinaan ihmiset, synttärisankari tai häissä pariskunta liikuttuvat kyyneliin asti. Se on hyvällä tavalla pysäyttävää. Se on jaettu onnenhetki”, 
kertovat kokemuksistaan Ykkösrallin näyttelijät ja lauluntekijät. 


Esitykset räätälöidään tilauksesta yleisölle Ykkösryhmän otteella, elämänhuumorilla ja ammattitaidolla. Näissä esityksissä yhdistyvät improteatteri ja lauluntekeminen. Ykkösrallin tai Pikku Jiin voi tilata Ykkösryhmältä tapahtumiin. Esityksissä on nauru-takuu. 

 

Ykkösryhmän kouluttajaringissä, leireillä ja työpajoilla sekä esiintyjäkaartissa nähdään mm. kaarinalaissyntyiset: näyttelijä-rapartisti-ohjaaja Karoliina Niskanen, ohjaaja-näyttelijä-lauluntekijä Nina Erjossaari, muusikko-lauluntekijä Petri Haapasalo, rapartisti MC Kajo Kalle Niskanen,

rapartisti MC S-Molli Samppi Hirvikangas sekä ohjaaja-stuntmies Markku Tuulenkari, nuoriso-ohjaaja-teatterintekijä Minna Tuomarmäki, nuoriso-ohjaaja Saija Ojansuu, ohjaaja-näyttelijä Anitra Bohman-Penttinen ja lauluntekijä-muusikko Valtteri Lipasti. 
 

Kuusiston Linnanrauniot Live kutsuu
 

Kuusiston Linnanrauniot Live kutsuu kaikenikäisiä Kuusiston linnanraunioiden miljööseen kokemaan luonto, meri ja historian havina teatterin, biisinteon ja musiikin keinoin.  

 

Kesä huipentuu elokuussa lauantaina 25.8.2018

Muinaistulien Yö Kuusiston Linnanraunioilla -tapahtumaan kaikenikäisille

Kuusiston linnaraunioilla on lauantaina 25.8 avoimet ovet säädystä huolimatta! Samaisena päivänä vietetään myös Suomen luonnon päivää - ja sehän sopii Ykkösryhmälle. 

Muinaistulien Yö on jokavuotinen tapahtuma saaristossa. Ykkösryhmän Muinaistulien Yö antaa elämyksiä  ja iloa linnanraunioiden kupeessa, luonnossa meren äärellä!


Luvassa on kello 17 lähtien Portit auki -ilmaistapahtuma, jossa on mm. Lasten Karaoke. Karaokeisäntänä jekkuilee Herra Kallio. Linnanraunioilla ja sen ympäristössä tapahtuu yllätyksiä, makkaran grillausta ja muuta maistuvaa. Muinaistulien Yössä pääsee myös kokeilemaan, millaista on Ykkösryhmän Biisionginta Laiturilla!

Kello 21 koetaan yhdessä ainutkertainen Tulinumero ala Tulimies Tuulenkari. Kun Ykkösryhmän Stuntmies räväyttää, kannattaa olla paikalla!


Pääsylipulla pääsee Etulinnanpihan tapahtumiin. Lippuja voi ostaa ennakkoon Ykkösryhmän verkkokaupasta tai paikan päältä.

Kello 19 Ykkösryhmä täräyttää esityksellä: Ykkösralli ja Linna elää! 
Se on musiikki-improteatteri-show, jossa nähdään tulinen kattausHerra Muusikko Valtteri Lipasti & Neiti Ö Nina Erjossaari & Markku Tuulenkari The Tulimies!

 

Tervetuloa - Muinaistulien Yö Kuusiston Linnanraunioilla on avoinna kaikenikäisille 

 

Kello 20 alkavat tanssit kaikenikäisille; Muinaistulien iltaa siivittää Ykkös-Karaokeisäntä Kallio. Saadaan tanssia usean lempikappaleen tahdissa, yleisö saa vaikuttaa valintoihin - ja esiintyä itsekin! 


Ykkösryhmä toivottaa tulisin sydämin kaikenikäiset ihmiset Kuusiston linnanraunioille viettämään ikimuistoista Muisnaistulien Yötä ja Suomen luonnon päivää!
 

Kuusiston Linnanraunioille löytää helposti:
 

° Föli kulkee: 
Turku -  Kaarinan keskusta: bussinumerot 7 (lähtevät T32 pysäkiltä) Kaarinan Oskarinaukioille, vaihda K2-linjalle. 
K2 on Kaarinan sisäinen linja ja menee lähelle Kuusiston Taidekartanoa ja Kuusiston linnanraunioita

° esteettömyys linnanraunioilla huomioitu
° isot parkkipaikat
 

Ennakkoliput verkkokaupasta: 
Ykkösryhmän verkkokauppa: holvi.com/shop/1kauppa

 

Ykkösryhmä pähkinänkuoressa:

Ykkösryhmä on kaarinalainen kiertueteatteri -  ammattiteatterintekijöiden ja -lauluntekijöiden yhdistys. Toimialueena on koko Suomi. Ykkösryhmä toteuttaa musiikki-improteatteriesityksiä, biisejä, musiikkinäytelmiä sekä koulutus- ja virkistyspaketteja ja ohjelmaa tapahtumiin. Ykkösryhmä järjestää legendaarisia teatteri- ja biisileirejä Kuusiston saaressa. 
Ykkösryhmä isännöi “Kuusiston Linnanrauniot Live”, jokavuotista kesätapahtumien sarjaa, joka sisältää musiikkikesäteatteria ja Muinaistulien Yö -tapahtuman sekä päiväleirejä, työpajoja ja koulutuksia.
Ykkösryhmän jäsenet ovat ammattinäyttelijöitä, -ohjaajia, -muusikoita, -lauluntekijöitä ja kulttuurin osaajia. Ykkösryhmä tarjoaa elämänhuumoria ja vuorovaikutusta, komiikkaa ja koskettavuutta nuorille, lapsille ja aikuisille.
 

pysyvää hyvää

www.ykkosryhma.fi


Lisätiedot, varaukset ja ilmoittautumiset: 
040 771 7715 Ykkösryhmä, Saija 

ykkosryhma.kiertueteatteri@gmail.com

040 559 2216 Sisältö, Nina Erjossaari pj

044 399 2222 Sisältö, Minna Tuomarmäki

Ennakkoliput & leiri- ja pajapaikat:
Ykkösryhmän verkkokauppa: holvi.com/shop/1kauppa

www.ykkosryhma.fi 

 

Lisäkuvat ja lisätiedot: 

040 771 7715 Ykkösryhma, Saija Ojansuu

ykkosryhma.kiertueteatteri@gmail.com


Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:

040 559 2216 Nina Erjossaari
nina.erjossaari@gmail.com